Kasvua ja kehittymistä

Kolme viikkoa on taas kulunut Runolassa edellisen päivityksen jälkeen. Kolmen viikon aikana ollaan touhuiltu koiran kanssa ja ilman koiraa. Aiemmin lupaavasti alkanut talvi loppui kuin seinään ja kuukauden takaiset lumet ovat olleet kaunis muisto vain. Lumen puute on paitsi ikävää sinänsä, se myös hankaloittaa koirien kuvaamista ulkosalla.

IMG_4042

Ollaan käyty muutaman kerran viikossa metsälenkeillä, mutta tuntuu että edes viikonloppuisin päivällä ei ole niin paljoa valoa, että koirien liike pysähtyisi. Yllä kuitenki yksi parin viikon takainen otos Tauskin veteentutustelusta.

Isänpäiväkortin kuvat pitikin siis kuvailla sisällä. Tavu ei vielä juuri ymmärrä poseeraamisen päälle, mutta malttaa jo olla paikoillaan sen verran että kuvia on mahdollista saada.

IMG_4157

IMG_4161

Isänpäivä siis oli ja meni, ja Tavu pääsi pitkästä aikaa moikkaamaan Runoa ”mummolassa”. Myös Runolan vanha tuttu, Ottu-sheltti pääsi ensimmäistä kertaa näkemään lauman tuoreimman jäsenen. Tutustelu meni ihan kivasti eikä kukaan tappanut ketään, ei ollut edes lähellä. Tavu kävellä sipsutti Ottu-sedän perässä, joka puolestaan yritti löytää jostakin jotakin pakopaikkaa. Runo olisi saattanut lähteä meidän mukaamme jopa ihan mielellään, mutta jätimme muorin vielä(kin) lepäilemään Otun seuraksi.

Runo isänpäivänä

Runo isänpäivänä

Tavu kasvaa kaiken aikaa ja kuluneiden viikkojen aikana se on oppinut kiipeämään olohuoneen tuoleihin (ja putoillut sieltä), sohvalle sekä sängylle. Riimi-parka on siis menettänyt viimeisetkin pakopaikkansa, ja välillä se vaikuttaa olevan hiukan väsynyt kakaran alituiseen riekkumiseen.

Tavu tipahti tuolilta

Tavu tipahti tuolilta

Riimi on kuitenkin pitkäpinnainen ja se on jopa oppinut leikkimään. Aiemmin Riimi ei juurikaan ikinä leikkinyt minkään koiran kanssa missään tilanteessa. Tavun myötä se on kuitenkin aivan selvästi alkanut leikkimään purenta- ja kierintäleikkejä Tavun kanssa. Jonkin verran myös jahtaamisleikkejä voisi olla, mutta niitä ei olla sallittu sisällä pikapyrähdyksiä lukuunottamatta. Välillä Tavu syöksähtää hyökkäykseen ja säntää karkuun, usein mätkähtäen lopulta joko seinään, huonekaluihin tai ovenkarmeihin. Aikamoista ryminää siis. 🙂

IMG_4169

Tällä viikolla Tavulla oli vuorossa taas rokotukset. Runokin saapui hovikuljettajansa kanssa kausitarkastukseen, mutta hammaskiveä kummempaa ei mummosta diagnosoitu. Kuluneella viikolla Tavu ilmoittautui myös Active Dogin pentukurssille, jonka on määrä kestää ensi kevääseen. Siitä se virallisempi kouluttautuminen sitten alkaa, toki kotona on jo harjoiteltu yhtä ja toista.

Tavu 16vk ja 2pv

Tavu on vaihtanut pentukarvaansa pitkään ja tosi hitaasti. Vieläkin pääosa turkista on vaaleaa ja pehmeää vanupallo-karvaa. Selän päällä, jaloissa ja siellä täällä muuallakin alkaa kuitenkin jo vähän näkyä tummempaa ja selvästi kovempaa karvaa. Hampaat eivät ole vielä lähteneet, mutta leukojen kasvettua rivistö näyttää jo huvittavankin harvalta. Uusia työkaluja ei varmaankaan tarvi enää kauaa odottaa.

Tavu 16vk

Tavu 16vk

 

Comments are closed.