Reipas koululainen

Meillä on nyt kaksi reipasta koululaista. Riimi ei sinänsä ole koulussa, mutta saavutti eppuluokkalaisen iän 21.11. Riimi on ollut kaikin puolin niin ihana koira, että nämä 7 vuotta ovat opettaneet paljon siitä, kuinka erityinen suhde koiralla ja ihmisellä voi olla. Toivottavasti Riimin jälkeläisten omistajat ovat saaneet maistaa osansa siitä ihanuudesta.

7-vuotias Riimi

7-vuotias Riimi

Tavu-pieni on jo 17 viikkoa! Tiistaina alkoi Tavun pentukurssi 2,5 tunnin luennolla koiran koulutuksesta. Active Dogin Jennin ajatukset koiran kouluttamisesta olivat todella lähellä omiani, joten innolla jäin odottamaan kurssin alkua. Totesin luennon jälkeen, että olisihan tuo jo aika opettaa pikkuneitille muutakin kuin naksutin ja kontaktia. Siispä tällä viikolla on treenailtu vähän ahkerammin. Uutena juttuna on otettu seuraamisen paikkaa, mutta se on vielä ihan alussa.

17vkoa_2

Mummon ja tyttärentyttären lumileikkejä.

Vanhoista jutuista on tehty kontaktia kodin ulkopuolella. Läheisellä parkkiksella kontakti sujui yhtä hyvin kuin keittiössäkin, joten Tavu ei vaikuta olevan kovin häiriöherkkä. Damiakin ollaan nosteltu, mutta kun suussa on vain pari maitohammasta, niin siellä ei tunnu pysyvän oikein mikään. 🙂

17vkoa_4

Estehyppyä

Tänään kävimme ensimmäisen kerran sitten koulussa oikein oppitunnilla. Saavuimme tyylikkäästi vähän myöhässä, kun auto ei ollut yhteistyöhaluinen, mutta ehdimme kuitenkin esittelykierrokselle mukaan.

17vkoa_3

Aamuauringon kajossa

Tavu oli ihan super! Siihen nähden, että emme ole treenanneet häiriössä tai edes hirveästi nähneet vieraita koiria, Tavu suoriutui harjoituksista hienosti. Se ei ottanut muista koirista häiriötä, vaan napotti minua kohti koko ajan. Päästin jo alkutreenistä koiran hihnasta irti, kun remmi tuntui olevan vain tiellä. Ekalla kerralla treenailtiin lelulla leikkimistä, namipalkkausta, kontaktia ja tutustuttiin agility-putkeen.

17vkoa_5

Tavu 17 viikkoa

Taas saimme kuulla ihmetyksiä Tavun väristä. 🙂 Karva vaihtuu hitaasti, mutta kai aika varmasti. Katsotaan, mikä on lopullinen sävy. Pääasia, että pään sisällä tuntuu olevan monta piuhaa oikein kiinnitettynä.

Comments are closed.