Runollinen joulu

Riimi-tonttu

Riimi-tonttu

Joulu sujui lauman kanssa Muhoksella. Koossa oli kaikkiaan neljä koiraa, kun meidän kolme tolleria ja vanhempien Ottu-sheltti odottivat innolla lahjojen aukaisua – tai no, ainakin meidän vanhat tytöt odottivat. Tavu ja Ottu eivät tainneet ymmärtää, miksi paketteja ilmestyi kuusen alle illan mittaan. Shelteillä ei nyt vaan aina niin leikkaa. 🙂 Kaikille tuli lahjoja, ja pienellä avustuksella myös Tavu-pieni sai herkkunsa paketeista. Mieluisin taisi kuitenkin olla vinkulelu, jonka Riimi-mummo kyllä omi itselleen jokaisen tilaisuuden tullen.

Runo aukoo pakettia

Runo aukoo pakettia

joulu2013_ottutavu

Tavu seuraa Otun touhuja.

Runo on viihtynyt mummolassa hyvin siitä lähtien, kun Tavu tuli meille. Oulun tollereiden pikkujouluissa se kävi leikkimässä ja osallistumassa kisoihin. Laskimme, että pikkujoulut olivat Runolle jo yhdeksännet ja Riimillekin seitsemännet! Meidän perhe on jo melkein kymmenen vuotta touhunnut OuTo-juttujen parissa, vaikka tuntuu, että vastahan tässä on aloitettu. Eipä ole ihmekään, että sieltä on tarttunut aika monta ystävää matkaan.

Runo aloitti myös taiteilijanuran, kun se osallistui Muhoksella yläkoulun joulunäytelmään. Sen tehtävänä oli olla mukana, kun kansa meni verollepantavaksi, ja lopun näytelmää se vietti kedolla paimenien koirana. Runoa kuljettanut oppilas oli syöttänyt sille juustoa, ja mummo oli esitellyt temppukavalkadiaan yleisöstä piittaamatta. Äitini (joka koiran siis paikalle vei) oli saanut kehuja, kun hänellä on niin hyvin käyttäytyvä koira. 🙂

joulu2013_runosohvalla

Tavun kanssa on käyty pentukurssilla. Olemme opetelleet istumista, kosketusalustaa, mukana kulkemista, rauhoittumista, seisomista ja maahanmenoa. Näistä vaikein tuntuu olevan maahanmeno, joka ei ole Tavulle kovin luonteva liike. Siinä on siis työmaata pitkäksi aikaa! Kotona olemme jonkin verran harjoitelleet damin kantoa ja lenkillä tietysti luoksetuloa. Jotain alkeita näyttelyseisomisestakin on harjoiteltu, siitä tuore näyte Tavun sivulla. Mittasimme Tavun epävirallisesti 5 kk:n iässä: 42 cm ja 9 kg.

joulu2013_tavusohvalla

Näin pieneksi keräksi se vielä menee!

Joulun aikaan sattui myös sellainen mukava juttu, että Tavun yläkulmahampaat lopulta tippuivat. Se oli odotettu tapahtuma. Jotenkin tuntuu, että Tavu on muutenkin rauhoittunut kovasti, saanut lisää massaa ja muuttunut kaikin puolin enemmän juniorikoiraksi. Toki se on edelleen hirveän pieni! Siksi emme pidä mitään kiirettä vielä vakavan treenaamisen kanssa, vaan opettelemme hyvässä hengessä ja leikin kautta arkielämän taitoja.

Potretit joulun ajalta kaikista kolmesta koirasta:

Runo 9,5 v.

Runo 9,5 v.

Riimi 7 v.

Riimi 7 v.

Tavu 5 kk

Tavu 5 kk

Tähän aikaan vuodesta pitäisi kai asettaa niitä tavoitteita. Tavun kanssa on tavoite edetä koiran tahdissa, kiirehtimättä ja järjellä. Jos se tarkoittaa sitä, että koira on jossain lajissa kisavalmis, niin sitten startataan. Jos jompikumpi meistä ei ole valmis, jatketaan harjoituksia. Jos jotain on aiemmista koirista oppinut, niin sen, että hitaasti hyvää tulee. Tulemme harrastamaan ainakin tokoa ja treenailemaan taippareihin, mutta eiköhän kesällä jäljestystäkin kokeilla.

 

 

 

Comments are closed.