Tollerileiri 2014

Sivujen päivitykset laahaavat auttamatta myöhässä, mutta ei voi mitään. Päivitellään sitä mukaa, kun siltä tuntuu! Lyhyesti kuulumisia keväältä: Tavun kanssa käytiin tokon peruskurssi ja siirryttiin jatkokurssille. Noutohommia ei ole juuri tehty, mitä nyt esittelin lokin ja variksen toukokuussa kotipihalla. Riimi on jatkanut vapaaherrattaren elämää, ja se on omaksi iloksi välillä touhuillut jotain noutohommia. Runo on edelleen vanhempieni luona, ja tällä hetkellä näyttää sille, ettei se ole enää kotiin pysyvästi palaamassa. Saavutetuista eduista, kuten välipaloista ja ylenpalttisesta ymmärtämisestä, ei luovuta.

Tavu leirillä. (c) Sanna Merivirta

Tavu leirillä. (c) Sanna Merivirta

Vuoden koiraharrastuksen huippukohta eli tollerileiri Himoksella oli viime viikonloppuna. Meidän porukalla se oli jo yhdeksäs laatuaan – ja taas oli mukavaa! Pääsimme leirillä näkemään Tavun sisaruksista Fantan (W. Wind Bneath My Wings) ja Welmun (W. Wind in the Willows). Kivan oloisia otuksia molemmat, ja kaikilla kolmella meni viikonlopun noutotreenit hyvin. Alla Welmun omistajan Sinin ottama kuva sisaruksista. Vasemmalta Tavu, Welmu ja Fanta.

Tavu, Welmu ja Fanta

Tavu, Welmu ja Fanta

Tavu oli ilmoitettu jossain mielenhäiriössä taippariryhmään. Ennen leiriä tajusin, että olisikohan sen kanssa pitänyt jotain treenatakin?!? Onhan Tavun kanssa toki harjoiteltu damin nostamista ja antamista, mutta ei hirveästi muuta. Varsinaiset noutotreenit ulkona voi laskea yhden käden sormilla.

Jälleen kerran sai todeta, että kun perusasiat ovat kunnossa, hommat sujuvat. Niinpä pikku-Tavu hämmästytti omistajansa tekemällä kelpo markkeerauksia, vesinoutoja lokilla (ensimmäiset pidemmät uintireissut pikkukoiran elämässä!) ja tuettuna jonkin sortin hakuakin. Sen lisäksi variksetkin nousivat ihan mukavasti. Tässähän pitää ruveta harrastamaan, sillä minulla on varsin kykenevä pentu hyppysissäni! Olin myös oikein tyytyväinen siihen, että Tauno malttoi odottaa hiljaa ja rauhallisesti toisten treenatessa, vaikka se näki markkeeraukset ja noudot.

Tavu noutaa veneestä heitetyn lokin. Omistajaa näköjään vähän jännittää, mutta Jussi-kouluttaja näyttää luottavaiselta. :)

Tavu noutaa veneestä heitetyn lokin. Omistajaa näköjään vähän jännittää, mutta Jussi-kouluttaja näyttää luottavaiselta. 🙂 (c) Sanna Merivirta

Riimi ja Pasi osallistuivat vepe-ryhmään. Pasin periaatteena on ollut valita joka vuosi leirillä joku uusi laji, joten tähän mennessä hän on kokeillut pk-hakua, etsijäkoiraa, sienitunnistusta, frisbietä, rally-tokoa ja yhdellä leirillä valokuvausryhmääkin. Mikä oiva tilaisuus kokeilla erilaisia lajeja! Vepessä Riimillä sujui veneestä hyppy ja esineen vienti ongelmitta. Hukkuvan pelastaminen ja veneen noutaminenkin sujuivat, kunhan Riimi saatiin ymmärtämään, mitä sen piti tehdä. Riimi on kyllä ihana harrastuskoira, kun se aina yrittää parhaansa!

Riimi noutaa venettä leirillä. (c) Risto Syrjä

Riimi noutaa venettä leirillä. (c) Risto Syrjä

Kiitos jälleen kerran leirin järjestäjille mahdollisuudesta tavata tollerituttuja ympäri Suomen ja yli harrastuslajirajojen! Jäämme innolla odottamaan ensi vuotta.

Ruudusta damit talteen. (c) Sanna Merivirta

Ruudusta damit talteen. (c) Sanna Merivirta

Runo-pieni ei ollut leirillä matkassa, mutta sen sijaan pääsi heti alkuviikosta ”neuvolaan” eli rokotuksille. Kymppivuotias suhtautui lääkärin tutkimukseen asiaankuuluvalla arvokkuudella. Mitään vikaa veteraanista ei löytynyt, joten toivotaan vielä monia yhteisiä vuosia eteenkin päin! Ajatella, että tämän koiran vuoksi on itketty monet kyyneleet, kun koira vaan oli kipeä, eikä mitään vikaa meinannut löytyä. Kun tollarsjukan lopulta todettiin ja koiraa osattiin lääkitä, niin nyt saamme nauttia sympaattisen mummokoiran seurasta. En voi tarpeeksi kiittää niitä ihmisiä, jotka aikoinaan olivat oman koiransa osalta riittävän avoimia ja kirjoittivat kotisivuilleen koiriensa oireiluja, jotta me osasimme pyytää lääkäriltä oikeanlaisia tutkimuksia.

Runo lääkärissä.

Runo lääkärissä.

Comments are closed.